Subventii de la stat pentru angajatorii care formeaza si angajeaza ucenici

Sorin Sologon, director AJOFM
Sorin Sologon, director AJOFM

Agentii economici botosaneni vor putea angaja si califica ucenici la locul de munca, pentru acest lucru urmind sa primeasca subventie de la stat. Sorin Sologon, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, a declarat ca Legea uceniciei la locul de munca a suferit modificari si ca vine atit al tinerilor, cat si al agentilor economici.  Perioada de ucenicie poate fi de pina la trei ani, iar sprijinul financiar acordat de stat angajatorilor pe persoana angajata se ridica la 300 lei pe luna.

Aceasta lege vine in sprijinul angajatorului prin acea facilitate care se acorda pentru orice persoana care se va califica la locul de munca. Persoana care se va califica la locul de munca nu va mai fi cazul sa faca un curs de calificare prin Agentia de Somaj, ci va fi o calificare la locul de munca. Persoanele care vor beneficia de aceste facilitati sunt persoane cu virsta intre 16-25 de ani si se va incheia un contract de ucenicie intre angajator si angajat, intre minim 12 luni si trei ani. Persoana care va incheia acel contract de munca dupa inregistrarea perioadei de ucenicie va trebuie sa dea un examen. Insa va da un examen la o societate care va fi acreditata prin Agentia de Prestatii Sociale„, a spus Sologon.

In cazul in care angajatul nu va reusi sa promoveze examenul, i se va prelungi perioada de ucenicie cu inca 60 zile. Trebuie mentionat ca acea perioada de 60 de zile nu va mai fi platita de stat. Firmele care vor angaja si califica ucenici la locul de munca trebuie sa se acrediteze la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale.

One thought on “Subventii de la stat pentru angajatorii care formeaza si angajeaza ucenici

  1. Bai Sorine,tu ar trebui sa dai examen,(da adevărat,nu cum ai dat ca să-ţi cumperi diploma)ca ai fost ucenic atata timp…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *