Organizatorii partidei amicale dintre generaţia de aur a României şi selecţionata Moldovei au decis ca banii strânşi din vânzarea tricourilor să fie donaţi unui caz social. Ei au ales ca banii să ajungă la Alexandra Chisăliţă, o fetiţă de şase ani, care suferă de Diplegie spastică – Boala LITTLE.
Povestea micuţei Alexandra este pe cât de simplă pe atât de cutremurătoare. Aşezată într-un pătuţ cu foi şi creioane colorate Alexandra încearcă din răsputeri să aibă aceleaşi preocupări ca un copil normal, însă boala de care suferă nu îi dă voie. Cu toate acestea micuţa nu renunţă şi ochii plini de speranţă îşi caută în permanenţă părinţii care luptă din răsputeri pentru a-i oferi fiicei lor o şansă la normalitate.
“Alexandra a venit pe lume după 10 ani de tratament şi două eşecuri. Înaintea Alexandrei am mai avut o sarcină de gemeni oprită în evoluţie şi un băieţel care a murit imediat după naştere. Alexandra a fost născută prematur cu o greutate de 1.4 kilograme. A stat două luni în incubator”, povesteşte cu ochii în lacrimi mama Alexandrei, Liliana Chisăliţă.
Deşi medicii nu i-au dat nici-o şansă noului membru al familiei Chisăliţă, părinţii Alexandrei au continuat să lupte.
“Chiar şi medicul de familie nu îmi dădea bilete de trimitere pentru a continua investigaţiile. Din start mi-a spus că este un copil care nu merită efortul. Nu poţi să îi spui unei mame care a pierdut trtei copii să nu lupte. Am luptat şi Alexandra a recuperate foarte bine şi vom lupta în continuare”, a adăugat mama.
În primii ani de viaţă, Alexandra a suferit mai multe intervenţii chirurgicale şi a stat prin spitale cu mult mai mult decât un om normal ar sta într-o viaţă întreagă şi nici acum nu şi-a pierdut puterea de a-i zâmbi şi mulţumi medicului care se ocupă de recuperarea ei.
“Alexandra este un caz la o mie care merită salvat. Am multe cazuri similare de care mă ocup, însă nu am văzut până la familia Chisăliţă o asemenea preocupare şi determinare de a-şi vindeca copilul”, a declarat medicul Constantin Tudorache.
Diagnosticul de Diplegie spastică a fost dat abia la doi ani după ce Alexandra a vizitat aproape toate spitalele de specialitate din ţară. Cu un diagnostic cert şi o schemă de tratament extrem de costisitoare pentru o familie cu venituri minime, părinţii au început să caute fonduri pentru fiica lor.
“Ca părinte este foarte greu să primeşti o asemenea veste. Viaţa noastră s-a schimbat în bine pentru faptul că am devenit părinţi, greu ne este din cauza problemelor pe care le are. Dimineaţa ne trezim şi ea ne zâmbeşte şi ne dă puterea să luptăm”, a precizat Alexandru Chisăliţă, tătăl Alexandrei.
“Prima întrebare pe care mi-a pus-o soţul după ce am născut a fost dacă să se pregătească de inmormântare. Am răspuns că trebuie să ne pregătim de botez. Dacă ar fi fost să moară, măcar să o înmormântăm botezată”, a adăugat Liliana Chisăliţă.
Dumnezeu i-a dat o şansă micuţei Alexandra, însă acum este rândul semenilor ei să o ajute pentru ca viaţa unui îngeraş să intre în normalitate.