Terenurile agricole, verificate de APIA. Subvenţiile vor fi luate fermierilor care şi-au lăsat terenurile pârloagă

Nu mai putin de cinci echipe de control vor verifica dacă ţăranii botoşăneni şi-au cultivat terenurile. Potrivit legii, „toţi deţinătorii de terenuri agricole sunt obligaţi să asigure cultivarea acestora şi protecţia solului.”

În acest sens, Agenţia de Plaţi si Intervenţie pentru Agricultură, Centrul judeţean Botoşani, informeaza că, începand cu data de 29 noiembrie, cinci echipe de control procedează, prin  control la faţa locului, la identificarea terenurilor neîntreţinute în bune condiţii agricole şi de mediu, situate in vecinătatea drumurilor publice.

Verificările îi vizează , în special, pe acei deţinători şi utilizatori de terenuri situate de-a lungul drumului european E 58, drumurilor naţionale DN 29 , precum şi a suprafeţelor situate in preajma drumurilor judeţene.

În cazul în care se constată terenuri neîntreţinute declarate de fermieri în cereri depuse la APIA în anul 2011 se va proceda la recuperarea sumelor necuvenite, în conformitate cu reglementările legale comunitare şi naţionale.

Procedănd astfel, pentru anul 2012 se va evita declararea în cererile fermierilor a suprafeţelor neîntreţinute.

Pentru suprafeţele neîntreţinute care nu fac obiectul cererilor de sprijin pe suprafaţă depuse la APIA, Centrul judeţean Botoşani va sesiza în scris primăriile comunelor, oraşelor sau municipiilor, după caz, că deţinătorii de terenuri de pe raza acestora nu işi îndeplinesc obligaţiile de întreţinere a terenurilor, solicitand să ia măsuri conform Legii fondului funciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *