Imobilul în care funcţionează Primăria comunei Pomârla stă să cadă peste angajaţi. Clădirea, veche de peste 100 de ani, a fost avariată după precipitaţiile puternice din vara anului 2010. Acoperişul s-a spart atunci, iar apa s-a infiltrat în pereţi. Astfel, toate birourile Primăriei au pereţii crăpaţi, fisurile fiind atât de mari încât poţi să bagi mâna prin crăpături.
Primarul Dumitru Chelariu a luat decizia demolării clădirii, de teama ca aceasta să nu se prăbuşească. El a identificat un spaţiu în care Primăria să funcţioneze provizoriu, adică în fostul dispensar din localitate. Noul imobil a fost reabilitat cu forţele prorpii ale comunei, muncitori şi bani, însă Primăria mai are nevoie de bani pentru centrală şi calorifere.
„Decizia de demolare este luată de multe luni în urmă, în urma fenomenelor meteo din 2010. Se ştie de acele cantităţi record de 160 l/mp, care au dus la degradarea acoperişului„, a spus Chelariu, care recunoaşte că are o responsabilitate, dar nu are o soluţie.
Primarul din Pomârla a cerut bani de la Consiliul Judeţean din Fondul de rezervă pentru calamităţi, însă banii au fost daţi la comune care nu au avut inundaţii, iar la Pomârla nu a ajuns niciun leu.
„Aceşti consilieri nu au nimic în comun cu legea şi cu fondul de rezervă care se accesează îăn situaţii de urgenţă. deşi am făcut demersurile legale necesare pentru a accesa acest fond, nu am avut susţinerea nici a consilierilor, nici a preşedintelui CJ. Se pare că birourile lor arată foarte bine. Ei n-au catadicsit să vină să vadă ce este aici. Nu s-au uitat pe documentaţie şi nu au studiat obiectiv situaţia sediului primăriei noastre„, a adăugat Chelariu.
Omul sfinţeşte locul….zice un vechi proverb…ce a făcut acest primar pentru minuscula localitate,în care 2/3 sunt neamuri?