O firmă din Botoşani, amendată după ce a încercat să escrocheze şomerii din Iaşi

Protectia Consumatorilor IasiProtectia Consumatorului a amendat o firma de recrutare personal din cauza ca a solicitat diverse sume de bani de la un client fara ca acestea sa fie trecute in contract.

 O firma de recrutare personal a gasit o metoda simpla sa faca bani de pe urma somerilor. A patit-o un iesean care s-a ales si cu buzunarele goale si fara loc munca. Cind si-a dat seama ca nu mai are nici o sansa sa se aleaga cu slujba dorita a depus sesizare la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Iasi.

In luna septembrie un iesean a apelat la serviciile firmei de recrutari personal World Recruiting SRL in speranta ca va reusi sa-si gaseasca un loc de munca. „In data de 29 septembrie 2011 petentul a achitat o taxa de inscriere de 186 de lei cu toate ca nu exista nici un contract semnat intre cele doua parti“, a mentionat Daniel Piftor, comisar sef CJPC Iasi. 

Pe 6 octombrie ieseanul a semnat si contractul cu firma in cauza moment in care a achitat si suma de 124 de euro. Se pare ca banii achitati nu au fost suficienti pentru ca la scurt timp dupa semnarea contractului reprezentantii firmei de recrutari personal au cerut o alta suma de bani. „Ulterior operatorul economic a solicitat consumatorului achitarea unei sume de 1070,7 lei, bani ce reprezentau contravaloarea diferitelor prestari servicii si consultanta, suma care nu a fost trecuta in contractul initial. Petentul a achitat banii dar a inceput sa-si puna intrebari pentru ca firma trebuia sa-i gaseasca un loc de munca intr-un an de zile. Cum cei de la firma cereau bani care nu figurau nicaieri petentul a venit sa ne sesize pe noi. Daca in doua luni achitase deja 1.257 lei plus alti 124 de euro, pina la sfirsitul perioadei contractuale cine stie citi bani mai trebuia sa achite“, a mentionat Piftor.

Comisarii au efectuat un control la firma in cauza si i-au aplicat o amenda de 4.000 de lei. „Pentru ca operatorul economic SC World Recruiting SRL, cu sediul social in Botosani dar cu punct de lucru in Iasi, nu a informat corect, complet si precis consumatorul cu privire la conditiile contractuale, cu indicarea exacta a preturilor si tarifelor, acesta a fost sanctionat cu amenda de 4.000 lei si s-a dispus masura restituirii sumelor incasate ce nu au fost trecute in contract, respectiv: 186 lei si 1070,7 lei“, a adaugat Piftor.

Reporterii “Ziarului de Iasi” au incercat sa obtina un punct de vedere de la reprezentantii firmei dar pina la inchiderea editiei acestia nu au raspuns la telefon.

Sursa: Ziarul de Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *