Maraton muzical și coregrafic, vineri, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”

O solistă din Iași a cântat cu mâna în ghips

Teatrul „Mihai Eminescu” a găzduit, vineri seară, un adevărat maraton artistic al tinerelor talente muzicale la care au participat copii și adolescenți din Botoșani, Iași și Suceava, care au fost premiați în ultimii doi ani la festivalurile naționale și internaționale. În afara momentelor muzicale atît moderne, folclorice cât și clasice, spectacolul a fost condimentat din plin cu momente de dans modern și de societate susținute de copiii trupelor R&B School Dance și Uni-k Dance.

Spectacolul intitulat „Gala copiilor laureați la festivalurile naționale și internaționale 2010-2011” este organizat o dată la doi ani de către Centrul de Creație Botoșani și își dorește promovarea copiilor al căror talent artistic a fost remarcat în diferite concursuri naționale sau internaționale.

Seara a debutat cu un moment deosebit de înaltă virtuozitate  susținut de doi tineri violoniști sub acompaniamentul profesorului lor, C. Catargiu. Cei doi copii, elevi ai Colegiul Național de Artă „Octav  Băncilă” din Iași, au impresionat publicul destul de numeros în prima parte a serii cu arii celebre de Paganini, Sarasate, etc.

Au urmat copiii din Iași coordonați de profesoara Anca Apetroaie  printre care îi amintim pe Beatrice Florea, Ioana Dumbravă, care a urcat pe scenă cu mâna în ghips, Alexandra Elena Parască, Denisa Bîrzu, Daria Bahrin, Alexandru Ocu, Diana Vartolomei, Teodora Manolache sau Maria Diana Antaluță.  Mai puțin numeroși au fost însă copiii din județul Botoșani, dar cu adevărat talentați și premiați în festivaluri, parte din ei pregătiți de aceeași profesoară ieșeancă cum ar fi Andrei Tcaciuc, Ana Maria Bucșă, Alexandra Mateiuc sau Karina Todirean, pregătită de Oana Pușcașu, surorile Bianca și Diana Catană, aceasta din urmă a și prezentat evenimentul alături de directorul Centrului de Creație, Ion Ilie, sufletul manifestării de joi, Raluca Ursu, câștigătoarea trofeului la festivalul Slavianschi Bazaar anul acesta, Codruța Barariu, trupa Icarus, Anastasia Popistașu, etc. Toți acești copii au primit în ultimii doi ani premii importante la festivaluri ca „Mamaia”, „Ti amo”, „Cerbul Copiilor”, „Mărțișor Dorohoian”, etc. Participanții în spectacol au primit diplome din partea organizatorilor.

Peste patru ore a durat întreg spectacolul în care publicul a mai putut să vadă momente folclorice cu ansamblurile Cordăreanca și Comorile Luncii, dar și pe tânărul Daniel Marius Anton cu un colaj instrumental, care a fost propus recent de către Centrul de Creație Botoșani pentru showul  „10 pentru România”. Spectacolul construit pe o idee generoasă și binevenită pentru tinerele talente muzicale s-a dovedit însă prea lung în condițiile în care, spre finalul lui, sala devenise aproape goală.

Următoarele ediții care  vor căpăta o latură internațională, așa cum a declarat chiar directorul Centrului de Creație, Ion Ilie, ar putea fi închegate într-un festival fără premii, pe durata a două zile pentru ca toți copiii invitați să cînte, să se bucure de un public numeros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *