Mai multe burse şcolare pentru elevii buni la învăţătură din Botoşani. Vezi şcolile cu elevi bursieri

Tabel cu scolile beneficiare de burse
Tabel cu scolile beneficiare de burse

Numărul burselor şcolare care vor fi acordate de municipalitatea în acest an şcolar creşte considerabil. Miercuri, consilierii locali au aprobat numărul elevilor bursieri din municipiul Botoşani, precum şi cuantumul acestor burse. Astfel, în anul şcolar 2011-2012, numărul de burse creşte de la 511 la 736. Potrivit primarului Cătălin Flutur, anul acesta vor primi burse şi elevii cu rezultate deosebite la învăţătură din gimnaziu.

Am mărit în mod considerabil numărul copiilor care vor primi burse pentru anul şcolar 2011-2012, şi pentru ca să încurajăm performanţa cuantumul bursei de performanţă l-am crescut. sperăm ca prin această acţiune să încurajăm câţi mai mulţi copii înspre performanţă şi spre rezultate bune şi, bineînţeles, pentru frecventarea şcolilor. Pentru prima dată, vom oferi şi celor din ciclul gimnazial burse exact cum primesc cei de la liceu. Am încercam ca bursele sociale pe care le acordăm să le transferăm toate înspre şcolile generale, pentru că şi în şcolile generale sunt mulţi părinţi în dificultate„, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Astfel, bursa de performanţă va avea o valoare de 90 lei, faţă de 80 lei cât a fost anul trecut, bursa de merit va fi de 70 lei, cea de studiu de 60 lei, iar bursa de ajutor social va fi de 50 lei. La cele trei din urmă valoarea a rămas constantă. În schimb, a crescut numărul bursierilor de performanţă cu 46%. Bursele de merit au crescut cu 32%, vele de studiu cu 100%, iar numărul celor sociale cu 14%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *