Situaţie gravă la Şendriceni! Opt copii au ajuns de la şcoală direct la spital

Opt copii de la Şcoala cu clasele I- IV din comuna Şendriceni au ajuns, marţi, de la şcoală direct la spital, după ce li s-a făcut rău la ora de sport. Toţi cei opt sunt în clasa a II-a şi se aflau la prima oră din zi, cea de sport. La un moment dat, imediat după ce au început să facă efort, ei au început să vomite. Profesorul a anunţat conducerea şcolii, care a sunat de urgenţă la 112. Copiii au fost îmbarcaţi în două salvări de la Dorohoi şi o ambulanţă SMURD şi au fost duşi imediat la Spitalul Municipal din Dorohoi.

Potrivit directorului adjunct Dumitru-Viorel Dohotariu, copiii spun că elevii au mâncat, înainte de a ajunge la şcoală, o prăjitură la un magazin din sat, iar aceasta pare să fie cauza îmbolnăvirii.

La faţa locului a fost trimisă o echipă de control a Direcţiei de Sănătate Publică pentru a ridica probe din produsul consumat de copii. Stela Creţu, directorul adjunct al DSP, a declarat că nu se pune problema unei toxiinfecţii alimentare, întrucât elevii nu prezintă aceeaşi simptomatologie.

Unul dintre copii a cumpărat o cumpărat o cutie cu prăjituri de la un magazin din sat şi a servit mai mulţi colegi. La scurt timp li s-a făcut rău şi au început să prezinte vărsături. Nu putem vorbi de o toxiinfecţie alimentară. Copiii sunt consultaţi de medic şi, din câte am înţeles, o parte şi-au revenit„, a spus Stela Creţu.

În urma anchetei epidemiologice se va şti care a fost cauza exactă a îmbolnăvirii elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *