Carnea de porc, luată la control de inspectorii sanitari şi medicii veterinari

Stela Cretu, director adjunct al DSP
Stela Cretu, director adjunct al DSP

Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului vor lua la verificat, începând cu 1 decembrie, carnea de porc şi produsele tradiţionale de Crăciun. Stela Creţu, director adjunct în cadrul DSP Botoşani, a declarat că verificările au drept scop prevenirea îmbolnăvirilor în rândul consumatorilor cu trichineloză. Vor fi verificaţi comercianţii din hala de carne, dar şi unităţile de producere, desfacere şi comercializare a cărnii de porc.

Vom verifica condiţiile igienico sanitare din aceste unităţi, carnetele de sănătate ale angajaţilor şi modul de depozitare a deşeurilor provenite de la animalele sacrificate„, a spus directorul adjunct al DSP.

Inspectorii sanitari recomandă populaţiei să se aprovizioneze numai din unităţi autorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *