Câinii de la padocurile primăriei mor pe capete din cauza răcelii şi a indigestiilor

caini comunitari la padocuriDin cauza numărului mare de câini găsiţi morţi, în ultima perioadă, la padocurile primăriei, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) au efectuat un control la adăpostul de animale. Se pare că, în fiecare zi, la padocul de lângă groapa de gunoi mor câte 5-6 câini.

Ca urmare a numărului destul de mare de mortalităţi pe care l-am observat  acolo, Direcţia Sanitar Veterinară s-a autosesizat şi a vrut să vadă, real, pe cadavre, în urma examenului anatomo patologic, situaţia mortalităţii şi motivaţia acestor mortalităţi. Am crezut că este vorba de o epidemie, de o boală în grup, de o boală comună mai multor animăluţe de acolo, dar nu a fost cazul şi ca urmare am ridicat 10 cadavre de câini de la adăpostul din Botoşani. S-a făcut examenul anatomopatologic şi histopatologic şi  ca urmare, concluzionăm că fiecare animăluţ de acolo a murit din diverse motive de boală, dar nu de o boală comună”, a spus directorul DSV, Minodora Vasiliu.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare, majoritatea câinilor care sunt prinşi de pe stradă au sistemul imunitar scăzut şi suferă de răceli, probleme respiratorii, digestive, hepatice sau paralizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *