Argumente „pro” şi „contra” aduse de politicienii botoşăneni asupra Legii asistenţei sociale

Ovidiu Portariuc si Doina Fedorovici PSDPreşedintele organizaţiei de femei a PSD Botoşani, Doina Fedorovici, a criticat  proiectul Legii asistenţei sociale. În opinia acesteia, legea este imposibil de aplicat şi „va nenoroci foarte mulţi oameni, condamnându-i la sărăcie”. Doina Fedorovici mai spune că prevederile acestei legi sunt în dezacord cu sistemul de valori sociale şi umane şi că scopul promovării acesteia nu este altul decât scăderea cheltuielilor bugetare cu asistenţa socială şi nicidecum nu prevede combaterea sărăciei.

Ceea ce este mai grav este faptul că Guvernul transferă povara financiară a sistemului social către autorităţile locale, prin crearea fondului de asistenţă socială„, a adăugat Fedorovici.

De partea cealaltă, democrat-liberalii botoşăneni susţin că România are nevoie de o astfel de lege.  Ei spun că discuţii interminabile au fost şi pe noul Cod al muncii, însă s-a dovedit că acesta este unul coerent şi corect.

Opoziţia, am văut că la Senat, nu a avut nici măcar curajul să dea măcar un vot negativ pe acest proiect de lege şi cred că săptămâna viitoare se va mai face un pas  spre normalizarea situaţiei în domeniul asistenţei sociale, votând această lege şi dând-o românilor aşa cum trebuie. Opoziţia a boicotat tot timpul această lege şi nevotând această lege se pune România în imposibilitatea continuării acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi de asici indirect vor face un mare rău românilor”, a spus deputatul PDL Cătălin Buhăianu.

Catalin Flutur, Catalin Buhaianu si Dan Humelnicu PDLŞi preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Cătălin Flutur, şi-a exprimat satisfacţia vizavi de promovarea acestei legi.

Mi-aş dori să văd această lege foarte repede promulgată pentru că populisumul celor din uniunea socialistă nu s-a bazat decât pe cât mai multe pomenii care s-au pus în buzunarele celor care pe de o parte, din diverse motive fentează statul şi bugetele, a celor care nu muncesc. Este o lege corectă pentru cei care într-adevăr au nevoie de ajutorul statului, pentru cei care într-adevăr au probleme de handicap, cei care au veniturile foarte mici şi cei care sunt bolnavi cu adevărat „, a spus Flutur.

Săptămâna aceasta, în Camera Deputaţilor, se va da votul pe această lege.

One thought on “Argumente „pro” şi „contra” aduse de politicienii botoşăneni asupra Legii asistenţei sociale

  1. D-nii de la PDL,inclusiv Buhaianu si Flutur,doresc tot cei mai rau pentru poporul roman,indiferent de clasa sociala.Rusine sa le fie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *