40.000 lei decontaţi pe tratamentele botoşănenilor din străinătate

Casa de Asigurari de Sanatate Botosani
Casa de Asigurari de Sanatate Botosani

Mai puţine deconturi făcute anul acesta de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru botoşănenii care s-au îmbolnăvit în străinătate, în ţări ale Uniunii Europene. Rodica Huţuleac, şefa CAS Botoşani, a declarat că anul acesta au fost făcute în jur de cinci deconturi pentru tratamentele botoşănenilor care au avut probleme de sănătate şi au fost îngrijiţi în afara ţării. Nota de plată venită la CAS Botoşani s-a situat la aproape 40.000 lei.
Este însă vorba doar de asiguraţii de sănătate care primesc îngrijiri medicale în spitalele altor ţări europene pe cardul european de sănătate sau pe formularul E112. Reprezentanţii instituţiei de asigurări de sănătate susţin însă că numărul botoşănenilor care au beneficiat de servicii medicale în ţări europene ar putea fi mai mare.

Suma este mică venită la plată, însă nu este o situaţie concludentă pentru că decontările acestea durează şi ani de zile. Noi nu suntem cu plăţile în întârziere, însă nu au venit facturile. Procedura este mai greoaie. Vin formularele la Botoşani, se verifică şi ajung cu doi-trei ani după”, a spus Rodica Huţuleac.

Şi Casa Judeţeană are de primit bani pe tratamentele asigurate străinilor care locuiesc în Botoşani. Rodica Huţuleac susţine că şi în acest caz numărul străinilor care au beneficiat de servicii medicale în Botoşani este mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *