Candidatul USL la Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc, intervievat de reporterii de la Euronews

 Imediat ce Finlanda şi Olanda s-au opus aderării României la Schengen, reporterii de la Euronews au mers la graniţa estică a României pentru a vedea ce se întâmplă la frontieră după ce s-a luat această decizie, dar şi cum sunt afectaţi oamenii de afaceri din România de neaderarea ţării noastre la Schengen. Pentru aceasta, reporterii au mers la Vlăsineşti, acolo unde Ovidiu Portariuc are o fermă, făcută cu fonduri europene, iar 90% din grâul şi cerealele produse acolo sunt exportate în ţările Uniunii Europene.
 Reporterii Euronews au arătat că din cauza faptului că România nu face parte încă din Spaţiul Schengen se pierd ore întregi la graniţă, iar uneori acestea duc la creşteri chiar şi de 30% ale costurilor de livrare.

       „Este destul de frustrant pentru că am făcut cateva eforturi. Ştiu că ţara noastră a făcut eforturi în acest sens şi acum nu vedem niciun rezultat. Sper să se va rezolva în viitor. Poate in curand se va rezolva , astfel încât toata lumea sa castige. Altfel, ne vom simţi judecaţi după criterii diferite. Ţările noastre, România şi Bulgaria, sunt judecate in alta masura, după puncte de vedere diferite. Poate aşa percepem noi, poate e altfel, dar pot să vă spun doar ceea ce simţim noi aici”, a declarat Ovidiu Portariuc pentru Euronews.

            Ovidiu Portariuc a mai adăugat că speră că Guvernul şi ceilalţi membri ai Uniunii Europene nu vor mai folosi Schengen-ul ca o unealtă politică.

Vezi aici video

2 thoughts on “Candidatul USL la Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc, intervievat de reporterii de la Euronews

  1. Felicitari D-le Ovidiu Portariuc !
    Astept cu nerabdare alegerile din 2012 pentru a va vota la functia de Primar al Municipiului Botosani.Botosaniul are nevoie de un primar destept,cinstit si devotat locuitorilor sai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *