Recensământul de control, finalizat la nivelul judeţului

recensamint mapaPunct final şi la recensământul de control derulat în judeţul Botoşani. Acesta s-a derulat în perioada 3-14 noiembrie şi a avut ca scop verificarea volumului şi calităţii informaţiilor înscrise în formularele de recensământ. La această anchetă de control au participat 11 recenzori, a anunţat Ovidiu Mihalache, director interimar la Direcţia Judeţeană de Statistică.

Compararea ulterioară a rezultatelor anchetei de control cu datele recensământului va permite să se stabilească frecvenţa şi mărimea erorilor de observare, întâmplătoare sau sistematice. Prin prelucarea rezultatelor din anchetă se va studia posibilitatea de eliminare a erorilor de înregistrare. La nivelul fiecărui judeţ, fiecare recenzor controlor a selectat o treime din formularele de recensământ. Datele acestei anchete vor fi transmise Institutului Naţional de Statistică„, a spus Mihalache.

În urma recensământului, la nivelul judeţului au fost recenzate un număr de 168.747 locuinţe şi 404.429 de persoane, persoane care sunt prezente sau temporar absente şi plecate pe o perioadă îndelungată din gospodăria din care fac parte. Numărul de persoane recenzate nu reprezintă populaţia stabilă a judeţului. În perioada 1-25 noiembrie, se va preda instrumentarul de recensământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *