Profesorii implicaţi în frauda de la examenul de Bacalaureat de la Economic, sancţionaţi şi de Ministerul Educaţiei

colegiul economicCei 57 de profesori botoşăneni, cercetaţi în dosarul „Mită la Bacacalaureat la Colegiul Economic”, în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Aceştia vor fi sancţionaţi şi de Ministerul Educaţiei, după ce procurorii au decis sancţionarea cu amendă între 160 şi 800 lei, fie pentru că le-a permis elevilor să copieze, fie pentru că au deschis ilegal tezele şi au majorat notele candidaţilor. Ada Macovei, inspector general al IŞJ, a declarat că sancţiunilor pot fi de la avertisment până la îngrădirea dreptului acestora de a mai participa în comisii de examen.

Ministerul Educaţiei se va implica în acest caz. Deocamdată, noi am cerut lămuriri de la minister şi aşteptăm poziţia scrisă de acolo„, a spus Ada Macovei.

Aceasta susţine că cei 57 de profesori, care vor primi o sancţiune pecuniară, provind in unităţi şcolare din tot judeţul.

În urma scandalului privind fraudarea examenului de Bacalaureat de la Colegiul Economic Octav Onicescu, un profesor universitar, dar şi un părinte au fost trimişi  în judecată.

Mihaela Carmen Ciurariu a fost găsită vinovată de anchetatori pentru că a oferit o parte din banii stânşi de la copiii care dădeau bacalureatul profesorului universitar Leonache Drăgoi, preşedinte al Comisiei de bacalaureat de la acest colegiu, iar o altă parte altor cadre didactice. De asemenea, cu banii se asigurau mesele zilnice ale preşedintelui comisie de examen.

One thought on “Profesorii implicaţi în frauda de la examenul de Bacalaureat de la Economic, sancţionaţi şi de Ministerul Educaţiei

  1. da intr-adevar ,prajinariu,vicepresedinta comisiei acestui bac,pentru fraudarea lui a primit functia de direcor la laurian!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *