Comunicatul deputatului Buhăianu de Ziua Mondială a Bunăvoinţei

Deputatul Catalin Buhaianu
Deputatul Catalin Buhaianu

Deputatul Catalin Buhaianu, membru al Comisiei de Educatie din Parlamentul Romaniei, doreste sa informeze opinia publica despre un eveniment pe care il considera extrem de important pentru sanatatea noastra psihica si sociala: sarbatorirea Zilei Mondiale a Bunavointei!

Iata mesajul deputatului dr. Catalin Buhaianu:

“Astazi, 13 noiembrie, este decretata a fi Ziua Mondiala a Bunavointei. Este un pretext excelent pentru noi toti (mai ales ca este si Duminica!) pentru ca sa fim un pic mai buni cu noi insine, dar mai ales fata de ceilalti.

Din ce am aflat eu, Ziua Mondiala a Bunavointei este aparuta in Japonia in anul 1960, la Universitatea din Tokio, ca o valoare intr-un mediu agresiveste. La ora actuala este sarbatorita  in Franta, China, Marea Britanie, Mexic, Rusia, Belgia, Africa de Sud, Italia, Spania si, mai noi, si in Romania.

Nu am auzit aproape nicaieri in Botosani sa se sarbatoreasca sau macar sa se mentioneze aceasta zi importanta pentru sanatatea noastra psihica si sociala! Cu o exceptie: Liceul de Arta „Stefan Luchian” din Botosani a sarbatorit bunavointa nu doar o singura zi, ci o saptamana intreaga! Personal consider un lucru demn de admirat organizarea acestei serii de evenimente de catre cadrele didactice si elevii Liceului de Arta, mai ales ca auzim din ce in ce mai rar de comportamente si acte de bunavointa.

Au fost organizate dezbateri, expozitii, meditatii organizate de elevi pentru elevi, dar si concursuri, meciul “Bunavointei” intre clase de gimnaziu si liceu, jocuri de rol, oferirea unor cadouri pentru colegi. Cred ca este o initiativa laudabila a psiholog Meda Luca care, impreuna cu 15 profesori si invatatori, i-a indrumat pe elevii liceului spre a fi un pic mai buni cu ei insisi si cu cei din jur.

Trebuie mentionat ca au participat nu mai putin de 400 de elevi ai liceului, ceea ce face aceasta serie de evenimente o adevarata lectie de decenta si bun simt pentru o intreaga generatie de tineri!

In final, trebuie neaparat sa mentionez si numele profesorilor care, alaturi de conducerea liceului (director prof Andreea Suhareanu si dir. adj. prof. Beatrice Papadie) au dat o lectie de bunavointa intregului Botosani!

 

Multumiri pentru: prof Cristescu Bogdan, prof Suceveanu Andreea, inv. Musteata Luminita, inv. Panzariu Mihaela, prof Livadaru Mihaela, inv. Weiss Ana, prof Dumbravanu Catalina, prof. Parvu Luminita, prof Arhip Mihaela, prof. Raileanu Mihaela, prof. Tanasa Jenita, inv. Chelariu Camelia, inv. Suhan Simona, prof Munteanu Alina, prof. Cristina Rosu, psiholog Luca Meda”

Dr. Catalin Buhaianu

Deputat in Parlamentul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *