Încă o avarie în zona Primăverii. Locuitorii au rămas fără apă la robinete

Lucrările de modernizare efectuate de către societatea Modern Calor au lăsat fără apă rece un număr de aproximativ 300 de apartamente din zona Primăverii, respectiv strada Primăveii 3, Aleea Liceului, str. Vârnav (între Aleea Liceului și strada Prieteniei), se arată într-un comunicat al Nova Apaserv.

Avaria a fost provocată în jurul orei 13.00 de către constructorul care execută lucrările și care a distrus conducta Azbo Dn 100mm ce alimentează zona amintită.

Specialiștii Nova Apasev asigură beneficiarii că vor depune toate eforturile ca să repună sistemul în funcțiune în maxim 6 ore, astfel încât neplăcerile produse să fie diminuate, se precizează într-un comunicat de presă.

În replică, În legătură cu explicaţiile date de reprezentanţii Nova Apaserv pentru
avariile la reţelele de apă din zonele Griviţa şi Primăverii, reprezentanţii Modern Calor precizează că avarierea conductelor a fost cauzată în totalitate de necunoaşterea de
către reprezentanţii operatorului de apă a conductelor pe care le gestionează. Firmele de construcţie care lucrează la modernizarea reţelelor de termoficare au toate avizele necesare, documente din care nu rezultă existenţa conductelor în locurile în care s-au produs avariile. Dacă în zona Griviţa conducta avariată apare în aviz la 4 metri distanţă de locul în care se află de fapt, pentru zona Primăverii documentul eliberat de Nova Apaserv nu include deloc conducta avariată de constructor. În plus, dacă operatorul de apă ar fi acordat asistenţă tehnică în zonele în care se lucrează, aşa cum precizează procedurile, ar fi redus şansele de apariţie a avariilor.
Totodată, dorim să reamintim că lucrările de modernizare nu sunt „efectuate de societatea Modern Calor”, aşa cum se exprimă reprezentanţii operatorului de apă, ci de firmele de construcţie contractate de administraţia locală în cadrul proiectului de mediu pentru modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *