O elevă de clasa VIII-a a devenit mamă. Ea a mers la şcoala până în urmă cu o săptămână

medicul Dorin Scladan, purtatorul de cuvint al Maternitatii Botosani
medicul Dorin Scladan, purtatorul de cuvint al Maternitatii Botosani

O elevă de clasa VIII-a, din localitatea Suliţa, a adus pe lume un copil la Maternitatea Botoşani. Minora a împlinit de curând vârsta de 14 ani, iar tatăl fetiţei este tot minor. El are 16 ani. Copila a întreţinut relaţii sexuale anul trecut cu un tânăr din sat, care a plecat imediat în Spania, rămânând însărcinată. A ascuns acest lucru părinţilor de ruşine, iar când aceştia au aflat, respectiv când minora era cu sarcina în şase luni, nu s-a mai putut interveni. Tatăl fetei povesteşte că fapta fiicei sale a fost un şoc din care nu şi-a revenit nici acum. Asta mai ales că este unicul său copil. Fata a continuat să meargă la şcoală până aproape ce i+a venit sorocul.

A fost la şcoală cu o săptămână înainte de a se naşte copilul. Cu tatăl copilului ce să discutăm, dacă nu este în ţară. Nu am ştiut nimic. Când avea şase luni am aflat. Eu am nevoie să fie copilul sănătos„, a spus tatăl fetei.

Părinţii s-au angajat să crească copilul copilei lor pentru ca fata să poată merge, în continuare, la şcoală ca să finalizeze studiile gimnaziale.

Îi voi lua scutire ca să-i motivez absenţele şi va merge în continuare la şcoală. La început şocul a fost mare, după aia ne-am obişnuit cu ideea„, a mai spus tatăl minorei.

Copilul cântăreşte 3500 grame şi a primit la naştere nota 9. Medicul Dorin Scladan, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Botoşani, susţine că astfel de situaţii sunt destul de frecvente în ultimii ani şi că la două zile se înregistrează câte o naştere în rândul minorelor cu vârsta sub 16 ani.

Pacienta are vârsta de 14 ani. Practic, la evaluarea clinică s-a decis terminarea naşterii prin operaţie cezariană datorită unui bazin strâmt, acest diagnostic constând în imposibilitatea naşterii pe cale naturală, datorită micşorării diametrelor bazinului, care nu este pregătit pentru naştere. Pacienta îşi alaptează copilul şi este orientată temporo-spaţial.”, a precizat medicul Scladan.

Atât mama cât şi copilul se simt bine. Dat fiind faptul că mama are doar 14 ani, ea este şi consiliată de psiholog şi asistentul social.

One thought on “O elevă de clasa VIII-a a devenit mamă. Ea a mers la şcoala până în urmă cu o săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *