Senatorul Humelnicu: Obligativitatea prezentării CNP la recensământ, o formalitate fără implicaţii personale

Senatorul PDL Dan Humelnicu
Senatorul PDL Dan Humelnicu

Senatorul PDL de Botoşani Daniel Augustin Humelnicu condamna degringolada creata de responsabilii din Institutul Naţional de Statistica, instituţie a cărei conducere a dezinformat populaţia cu privire la obligativitatea de a declara codul numeric personal la recensământul din aceste zile, se arată într-un comunicat remis de cabinetul parlamentar.

“In primul rând, cetăţenii nu au de ce sa-si facă nici o grija atunci când isi dau datele personale. Fiecare dintre noi prezentam acest cod numeric personal, CNP-ul, după cum ii spune toata lumea, atunci când completam o reţeta, când mergem la o banca, când ne angajam sau când ne facem permis de conducere. Codul numeric personal al fiecăruia dintre noi este si in baza de date a Ministerului Administraţiei si Internelor, pentru ca avem cu toţii carti de identitate, dar asta nu înseamnă ca trebuie sa ne facem griji, Datele pe care le prezentam la recensământul populaţiei sunt confidenţiale si, potrivit legii, nu pot fi folosite decât in scop statistic, după colectare ele fiind anonimizate, adică se rupe legătura dintre CNP, nume si adresa. Când rezultatele recensământului vor fi centralizate vom şti exact care este situaţia economica nu doar a tarii, ci si a judeţului nostru, caţi şomeri avem, caţi oameni nevoiaşi sau caţi dintre noi au plecat in străinătate”, susţine Humelnicu.

Senatorul Daniel Augustin Humelnicu considera insa ca dezinformarea populaţiei, realizata in special de PSD, cat si de purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistica, ce a prezentat eronat situaţia privind declararea CNP, nu au făcut decât sa creeze inutile panica in rândul cetăţenilor.

Nu este normal sa ne îngrijoram pentru o situaţie fireasca. De aceea, eu, in calitate de ales al cetăţenilor, ii asigur ca nu are ce sa li se întâmple celor care fac aşa cum cere legea, adică prezintă datele reale la recensământ. Ii încurajez pe cetăţeni sa dea dovada de responsabilitate, pentru ca numai aşa vom şti care este situaţia reala a judeţului si tarii noastre si numai aşa se vor lua masurile economice si sociale ce se impun”, a mai spus parlamentarul.

One thought on “Senatorul Humelnicu: Obligativitatea prezentării CNP la recensământ, o formalitate fără implicaţii personale

  1. De ce sa ne dam CNP-urile la recensamant? …sau la noi cand CORUPTII care ne conduc vor sa fraudeze voturile inventeaza legi de moment sa-si resolve problemele. De ce nu ne fac publice CNP-urile lor sa le verificam conturile bancare si sursa AVERII, la ei nu e publica?, ne scuzati ei sunt legea, fac cum doresc! La care BANCA din tara asta, sau de pe fata pamantului CNP-ul unui client e “INFORMATIE PUBLICA” pe ce reteta vede omul asta CNP-ul doar daca nu cumva are dansu o stampila cu CNP pe post de semnatura, sau habar nu are pe ce lume traieste?
    Bine ca le platim salariile, sa ne dea amenzi, chiar isi bat joc de noi?
    Daca sunt atat de publice aceste informatii conform legii inventate de dansii, conform drepturilor omului nu sunt si.
    De ce nu le iau din baza de date a institutiilor care au aceste informatii? Pentru ca stiu ca nu le vor primii, deoarece e ilegal acest lucru si vor sa o faca legal prin consimtamantul nostru, semnatura noastra la intimidare ca ei sa fie absolviti de orice vina!
    Bine ca platim pentru tot ca sa stearga praful cu noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *