Mihai Ţâbuleac nu doreşte schimbarea conducerii de la Nova Apaserv

Mihai Tibuleac, presedintele Consiliului Judetean
Mihai Tibuleac, presedintele Consiliului Judetean

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, nu este de acord cu schimbarea echipei manageriale de la Nova Apaserv. Acesta a declarat că nu se „repezeşte din prima” ca să dea afară sau să sancţioneze echipa de conducere de la societatea respectivă, ci interesul este acela de a corecta fenomenul.

Dacă ajungem la concluzia că, dacă oamenii care lucrează acolo chiar nu pot să săvârşească acest lucru în condiţiile în care noi le-o cerem în mod ferm şi explicit, sigur că, cu regret, vom apela şi la celelalte două măsuri, sancţiunea şi schimbarea din funcţie. Cu aceşti oameni am putut face şi lucru bune şi aş da exemplu cu faptul că am reuşit împreună cu ei să punem în funcţiune la nivelul judeţului Botoşani a noului operator şi rezolvând în acest mod cel puţin două probleme majore: unul am eliminat presiunea pierderilor financiare, a datoriilor istorice faţă de bugetul statului şi am făcut posibilă încheierea unui contract de finanaţare cu UE pentru investiţii în sumă de 127 milioane euro„, a spus Ţâbuleac.

One thought on “Mihai Ţâbuleac nu doreşte schimbarea conducerii de la Nova Apaserv

  1. Faptul ca s-a ajuns la o balanta contabila puternic negativa demostreaza clar ca managementul actual este depasit de situatie. Raul pleaca fara nici un dubiu din interiorul echipei manageriale. In mediul privat, in astfel de conditii s-ar lua urgent masurile ce se impun. Incercarea de a se amina luarea deciziei firesti in astfel de cazuri va duce la acumularea de noi si noi datorii. Ar fi interesant de stiut cam ce inseamna aceasta pierdere uriasa (tinind cont de timpul scurt scurs) , mai exact catre cine a acumulat societatea datorii. Catre bugetul de stat ? Catre terti furnizori de produse si servicii ? Si cam care este marimea acestor pierderi defalcate indiviual pe capitole si creditori. Pe de alta parte sa nu uitam ca s-au accesat fonduri europene nerambursabile, fonduri care insa impun functionarea bussinusului un numar minim de ani. Ori daca societatea intra in insolventa mai devreme decit aceasta perioada, cineva va trebui sa returneze acesti bani. Cine ? Contribuabilul, bine inteles. Adicatele tot noi cei carora periodic si cu nonsalanta ni se tot maresc tarifelele per metru cub de apa relativ potabila pe care operatorul NoVa (in hispanica inseamna : nu va merge) ne-o furnizeaza invocindu-se tot felul de motive, unul mai halucinant ca altul. Deci, hai sa lasam simpatiile si interesele de tot felul si sa „rupem” odata pisica asta blestemata aducatoare de imense pagube materiale si nu numai. PUNCT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *