Peste 200 de femei din cinci comune ale judeţului Botoşani au fost învăţate cum să dezvolte o afacere şi să utilizeze calculatorul, în cadrul unui program implementat de Fundaţia Pro Women Iaşi, în parteneriat cu Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala Bucuresti. Proiectul, intitulat „FAR- Femeia antreprenor în rural” a fost finanţat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane POSDRU şi a avut ca obiectiv cresterea spiritului antreprenorial in randul femeilor din zona rurala, prin motivarea, dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor necesare initierii si sustinerii unor activitati lucrative in randul femeilor din mediul rural.
În cadrul proiectului, 125 de persoane din comunele Brăeşti, Copălău, Drăguşeni, Hudeşti şi Prăjeni au participat la cursuri de operare PC, iar alte 114 au participat la atelierele de dezvoltare a spiritului antreprenorial.
„Ne-am atins obiectivele în acest proiect şi chiar le-am depăşit. Dacă la început au fost ceva reticenţe, din cauza noutăţii proiectului, pentru că a fost un proiect pilot în România, lansat în 2008, mai târziu au prins curaj şi s-au dezvoltat. Au fost câteva cursuri care le-au ajutat să se dezvolte profesional. Ele au învăţat nu neapărat să facă o afacere, ci mai degrabă cum să se gospodărească în viaţa de zi cu zi„, a declarat, vineri, pentru BotosaniNews, coordonatorul proiectului, Ştefania Nastas.
Cursul a fost predat în acelaşi timp în alte 58 de comune din alte 15 judeţe ale ţării.