Deputatul Stelică Strugaru, anchetat pentru angajarea fiului său la cabinetul parlamentar

Stelica Strugaru, deputat PDL
Stelica Strugaru, deputat PDL

Deputatul PDL de Botoşani Stelică Iacob Strugaru este acuzat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat, luni, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării a cinci deputaţi, printre care şi Strugaru Iacob, pe motiv că aceştia şi-ar fi angajat ilegal rude apropiate la birourile parlamentare din teritoriu.

Potrivit ANI,  parlamentarul de Botoşani şi-ar fi angajat fiul, Radu Iacob Strugaru, începând cu data de 1 iunie 2009, în Biroul Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 7 Botoşani.

Parlamentarul botoşănean susţine că nu a făcut altceva decât şă-şi angajeze fiul care a muncit împreună cu el în campania electorală şi care cunoaşte foarte bine problemele zonei.

Eu cu fiul meu am făcut campanie, cu el am mers tot timpul. El se ocupă de birou parlamentar mai mult”, a spus Strugaru, care susţine că fiul său, care este economist, lucrează pentru 1.800 de lei pe lună.

Pe lângă sesizarea procurorilor, inspectorii de integritate au cerut şi anularea contractului încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *