Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat la Botoşani că nu are nicio satisfacţie, în calitate de ministru, să vădă că oameni din sistemul de stat trebuie să părăsească instituţiile statului ca urmare a disponibilizărilor. El spune că trebuie să se înţeleagă că într-o perioadă de criză astfel de disponibilizări se impun. Igaş a precizat că această situaţie se datorează angajărilor iresponsabile care s-au făcut în perioada 2006-2008.
„Trebuie să se înţeleagă că suntem într-o perioadă în care trebuie să luăm măsuri pentru a gestiona şi situaţia economică aşa cum se cuvine trebuie să luăm şi măsuri de disponibilizare, iar excesul anilor 2006-2008, când s-au angajat în structurile MAI 20.000 de oameni din sursă externă, nu mai repet cum au fost angajaţi aceşti oameni, astăzi datorită aceluiaşi mod de a introduce oamenii în sistem suntem obligaţi să facem restructurări. Regret încă o dată că trebuie să plece din sistem, dar angajările iresponsabile ne-au adus în această situaţie„, a precizat ministrul Igaş.
El a spus că la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani nu vor fi disponibilizări, din contra au fost aduşi patru subofiţeri din judeţul Suceava. La Inspectoratul Judeţean de Jandarmi au fost disponibilizaţi 17 subofiţeri. La Inspectoratul de Poliţie Judeţean au fost trimişi acasă trei angajaţi, iar la Inpectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră 42 de angajaţi.
Este o parabolă pe care cu multă, multă greutate o pot înșelege – cică ,,ca să
gestionezi foarte bine situația economică, trebuie să faci disponibilizări!,,
Este o teorie absolut mondială! Domnul Igaș ar trebui să o înregistreze la Biroul internațional de la Londra. Nu cred nici balivernele că exclusiv între anii 2008-2010 s-au făcut angajări fără noimă. Peste tot, la toate ministerele au fost făcute angajări nesimțite în special după instalarea noului Guvern că,de,
trebuia să li se asigure lipitorilor de afișe posturi bine plătite