Adolescenta de 15 ani, din Botoșani, căreia i s-a făcut rău în timpul orelor, a încercat să îşi ascundă sarcina chiar şi în faţa medicilor

O adolescentă de doar 15 ani a primit vestea că va deveni mamă, după ce i s-a făcut rău în timpul orei de biologie. Deşi sarcina era avansată, de ruşine, copila a încercat să ascundă totul chiar şi în faţa medicilor. Un test de sarcină rapid a demonstrat însă bănuielile acestora.

Deşi venirea pe lume a unui copil repezintă un prilej de bucurie, acest moment este adesea umbrit de faptul că, la rândul său, mama bebeluşului este… un copil. Este şi cazul unei eleve de 15 ani, din municipiul Botoşani, care şi-a ascuns sarcina timp de 16 săptămâni, atât de familie, cât şi de profesori. Totul a ieşit la iveală abia când, în timpul orei de biologie, minorei i s-a făcut brusc rău, scrie Observatornews.ro.

„Am fost solicitaţi prin apel 112 de către un cadru didactic dintr-o unitate de învăţământ din muncipiul Botoşani pentru  o elevă care acuza o stare gernerală influenţată negativ, cu senzaţie de dispnee”, a declarat Bogdan Ursu, medic ambulanţă.

Deşi a încercat să nege, un simplu test de sarcină a dezvăluit adevărul.

„Pacienta evident că neagă sau în unele cazuri chiar recunosc că au prieteni. Facem un test de sarcină, o ecografie şi în condiţiile în care iese pozitiv, le trimitem la un examen ginecologic”, a declarat Cătălin Mihailiuc, medic pediatru CPU.

Fenomenul este însă unul alarmant în ţara noastră şi clasează România în topul ţărilor cu mame minore. Mai grav este faptul că, în loc să le descurajeze, părinţii, de obicei din mediile defavorizate, se bucură de sosirea unui nou membru în familie.

„De obicei e vorba de copii care dacă au opt clase deja ar fi suficient şi unii părinţi chiar se bucură. Spun: Da, ştiu că are pe cineva, ei, asta este! O să avem un nepoţel, cum se spune”, mai spune Cătălin Mihailiuc, medic pediatru CPU.

„În plan psiho-emoţional sunt schimbări majore în corpul şi în psihicul unei adolescente. Cu cât vârsta este mai mică, dacă ne gândim că au fost şi mame minore de 12, 13 ani, de-a lungul timpului. Atunci impactul emoţional este mult mai mare”, a declarat Felicia Mihai, şef centru Protecţia Copilului. 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *