Şoferi băuţi la volan, „vânaţi” de poliţişti

aparat etilotestTrei şoferi au fost depistaţi în trafic băuţi la volan, în acest sfârşit de săptămână. Vineri, în jurul orei 13.10, a fost oprit în trafic, pe D.N. 24C, în localitatea Ștefănești, autoturismul condus de N.I. de 65 ani, din municipiul Piatra-Neamţ, judeţul Neamţ. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie  de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Sâmbătă, în jurul orei 15.05, a fost depistat în trafic,  pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani, autoturismul condus de P. V. de 30 ani, din municipiu.  Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.05, a fost oprit în trafic, pe Calea Națională din municipiul Botoșani autoturismul condus de A. M. de 33 ani, din municipiu.  Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de aceştia s-au întocmit acte procedurale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibație alcoolică  peste limita legală, cauzele urmând a fi soluţionate procedural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *