Botoşăneanul arestat din greşeală în Franţa, pus în libertate

inchisoarea Sequedin
Inchisoarea Sequedin

Botoşăneanul de 31 de ani, care a fost închis, din greşeală, în Nordul Franţei, a fost pus în libertate vineri, în baza unei decizii a instanţei din Lille. Marius Murariu, care lucra în agricultură,  a fost acuzat de spargerea unei maşini şi a fost încarcerat în luna iunie.

Rezultatele expertizei genetice cerute marţi de preşedintele Lemaire au fost transmise astăzi (vineri- n.r.) tribunalului. ADN-ul lui Marius N. este diferit de a celui care a spart parbrizul maşinii implicate în scandalul care a dus la emiterea unui mandat de arestare contra lui. Preşedintele Fourdrignier a analiat rechizitoriul procurorilor şi a ordonat eliberarea lui Marius N, victimă a unei uzurpări de identitate„, scrie ziarul Nord Eclair.

Marius Murariu este din Răchiţi, iar în zilele viitoare va ajunge acasă. El are intenţia de a angaja un avocat, cu scopul de a da în judecată autorităţile franceze.

Botoşăneanul a fost încarcerat, de la jumătatea lunii iunie, la Sequedin, in nordul Frantei, acesta fiind condamnat la doi ani de inchisoare pentru jafuri pe care probabil nu le-a comis, potrivit publicatiei Nord Eclair. Marius Murariu, muncitor in agricultura, fara vreo condamnare in Franta sau in Romania, a fost ridicat in baza unui mandat european de arestare de la domiciliul lui din Botosani, singura proba impotriva sa fiind cea ADN.

Mandatul de arestare european fusese emis dupa ce fusese condamnat in absenta de Tribunalul din Lille pentru sase spargeri de masini in 2003. De fiecare data, soferii erau scosi cu brutalitate din masina si jefuiti pe o raza de citiva kilometri. Astfel, pe parbrizul uneia din aceste masini s-au gasit urme de AND ale lui Marius Murariu. Aceste urme au fost introduse in registrul national de amprente genetice si in doua rinduri, in Lille si Angers, romanul a fost condamnat.

Un botoşănean, închis din greşeală în Franţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *