Primarul Cătălin Flutur: Salariile profesorilor vor fi plătite pentru luna septembrie

Primarul Catalin Flutur
Primarul Catalin Flutur

Salariile profesorilor vor fi plătite pentru luna septembrie, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă primarul Cătălin Flutur. Acesta a spus că din anul 2001 încoace au existat probleme în ceea ce priveşte asigurarea salariilor pe ultimele luni în mai multe instituţii bugetare, nu numai în învăţământ, implicit la Primăria Botoşani.

„Întotdeauna cheltuielile de pe ultimul trimestru s-au rezolvat în funcţie de încasarile la bugetul de stat, prin rectificari de buget, este o temă falsă, nu se va rămâne fără salarii„, a spus primarul.

El a precizat că şi instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Local sunt descoperite financiar pe ultimul trimestru din an, însă, datorită încasărilor din taxe si impozite locale mai mari cu 22%, pe luna septembrie, faţă de sumele prognozate la începtul anului, printr-o rectificare de buget, problema va fi rezolvată.  Flutur a spus că probleme cu banii sunt şi la plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, însă vor fi asigurate fondurile necesare din bugetul local până când vor fi primite sumele necesare de la nivel central.

One thought on “Primarul Cătălin Flutur: Salariile profesorilor vor fi plătite pentru luna septembrie

  1. Salariile le primim , dar banii care ni se cuvin pentru vara trecută,când s-a luat un sfert din salariu, deşi eram în concediu şi nu era legal? Sunt hotărâri judecătoreşti care ne dau dreptate, în foarte multe localităţi din judeţ s-au dat aceşti bani, dar noi- cei din municipiu?Domnule primar, oare chiar atât respect merită corpul profesoral din urbea pe care o conduceţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *