Şeful DGA, comisarul Jenică Arion Ţigănaşu, stă cu ochii pe poliţiştii de frontieră şi cei de circulaţie

Jenica Arion Tiganasu la Botosani
Jenica Arion Tiganasu

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), chestorul Jenică Arion Ţigănaşu, s-a întâlnit, joi, la Botoşani cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, dar şi cu şefii structurilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), cu care a discutat despre măsurile care se impun pentru diminuarea corupţiei în rândul funcţionarilor MAI.

Oficialul DGA susţine că, în acets moment, poliţiştii de frontieră şi cei de la Poliţia Rutieră sunt cei mai vulnerabili la corupţie.

Cele mai vulnerabile zone sunt cele în care funcţionarul nostru are legătură directă cu cetăţeanul, acolo unde acţionează în mod izolat şi supravegherea colectivului este mai redusă. Şi aici mă refer la funcţionarii de la Poliţia de Frontieră, care acţionează izolat, de la Poliţia Rutieră. Sunt şi zonele de achiziţii publice, zonele de personal„, a spus Ţigănaşu.

El a subliniat că, în foarte multe cazuri, există o complicitate între evazionişti, contrabandişti şi grupurile de crimă organizată şi funcţionarii MAI.

Evazioniştii, contrabandiştii, crima organizată au interesul să atragă la colaborare funcţionari ai MAI. De fapt, ei şi dispun de fonduri pentru a atrage la colaborare funcţionarii, profitând de anumite slăbiciuni educaţionale, dar şi de o anumită scădere a veniturilor poliţiştilor. Acolo unde găsesc un loc slab, îl exploatează„, a adăugat Ţigănaşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *