Chestorul principal Lucian Florin Guran: Nu ne dorim să vedem în stradă poliţişti timoraţi

Lucian Florin Guran la Botosani
Lucian Florin Guran

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), chestorul principal Lucian Florin Guran,  împuternicit în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Ordine Publică, a cerut, joi, poliţiştilor botoşăneni să dea dovadă de mai multă fermitate în intervenţiile pe care le au. El a dat asigurări poliţiştilor că vor fi sprijiniţi atât de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, cât şi de Ministerul de Interne, atâta timp cât intervenţiile sunt legale.

Ne dorim o intervenţie mai fermă a poliţiştilor. Cred că nu este plăcut să vedem acţiuni ale unor poliţişti timoraţi atunci când intervin la anumite scandaluri, mai ales atunci când ele au loc în stradă„, a precizat Guran.

Acesta a afirmat că problemele legate de diminuarea salariilor poliţiştilor nu trebuie să afecteze activitatea profesională a acestora.

Există o situaţie grea acum. Sperăm cu toţii să o depăşim, dar contează foarte mnult ca Poliţia să îşi recapete respectul. Sunt jenante acele imagini cu poliţiştii care se duc la anumite evenimente şi parlamentează cu indivizi care îi scuipă şi care îi înjură. O intervenţie fermă va face ca acest gen de lucruri să nu se mai întâmple„, a mai spus chestorul principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *