Secretarul de stat în MAI Lucian Florin Guran evaluează Inspectoratul Judeţean de Poliţie

Mihai Bunduc, inspector sef adjunct IJP, si Lucian Florin Guran
Mihai Bunduc, inspector sef adjunct IJP, si Lucian Florin Guran

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), chestorul principal Lucian Florin Guran,  împuternicit în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Ordine Publică, a efectuat, joi, o vizită de informare şi evaluare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Strucutrile MAI au trecut printr-un amplu proces de reorganizare. O parte dintre instituţii au finalizat acest proces. Poliţia mai are câteva etape pentru a finaliza acest proces şi ne dorim ca la finalul acestuia în sistem să rămână poliţiştii cei mai buni„”, a afirmat Guran.

Oficialul MAI a urmărit implementarea noului concept de poliţie rurală, organizată în secţii de poliţie la care să fie arondate între şase şi nouă comune. La Botoşani vor fi zece astfel de secţii de poliţie, la care vor exista echipaje de poliţie care vor patrula continuu pe razele de competenţe.

Ne dorim ca acest concept să ducă la o celeritate în intervenţia la evenimente. Ne dorim ca toate aceste activităţi să fie desfăşurate în bune condiţiuni. Modul de înfiinţare a acestora, numărul de secţii, numărul posturilor care rămân sunt stabilite de fiecare inspectorat în parte. Nu a fost o idee transmisă de la nivelul MAI sau IGPR, pentru că realităţile legate de zonă, de configuraţia terenului, de situaţia operativă sunt cunoscute foarte bine la nivelul inspectoratelor. Noi am venit acum pentru a ne asigura că numărul de secţii care s-au înfiinţat au ţinut cont de aceste criterii„, a precizat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, la posturile de poliţie vor rămâne minim un poliţist, care va desfăşura activitate de poliţie judiciară.

Posturile de poliţie nu vor fi abandonate„, a menţionat Guran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *