La munte, de sărbători va ninge, spun meteorologii, care au făcut primele estimări pentru sfârșitul anului. Vor fi temperaturi mai scăzute, care vin inclusiv cu zăpadă.
Totuși, în multe locuri, va fi o iarnă blândă, cu ploi, mai ales în vestul țării. Iar la malul mării, de Crăciun, sunt șanse să ningă.
La munte, prognoza arată o vreme mai rece și cu mai multă zăpadă decât am avut de Crăciun în ultimii 5 ani.
În ultimele ore, în Poiana Brașov s-a așternut un strat nou de zăpadă. După cum arată prognoza pentru săptămânile următoare, sunt șanse să se păstreze, ba chiar să crească.
În partea de vest a țării, de sărbători, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei.
Dacă în urmă cu doi ani, de Crăciun timișorenii stăteau pe terasă, fie la un prânz sau la o cafea, meteorologii estimează că peste mai puțin de o lună se vor înregistra precipitații între 10-20 l/mp. Rămâne să vedem dacă vor fi ploi sau ninsori.”
În Transilvania, însă, va fi mai rece. Deși nopțile de Crăciun vor fi mai friguroase, în Transilvania sunt șanse mici să avem zăpadă. La sfârșit de an vor fi totuși episoade de ninsoare în zonele de munte.
În Moldova, pe timpul zilei, atât de Crăciun, cât și de Revelion, vor fi câteva grade peste zero, destul de aproape de normalul perioadei. Noaptea, în schimb, minima ar putea coborî până la minus zece grade Celsius, de Crăciun. De Revelion, va fi un pic mai cald, dar tot cu temperaturi negative.
La mare, temperaturile nu vor crește mai mult de 5-6 grade Celsius, spun meteorologii, iar noaptea mercurul din termometre va coborî până la -2. În plus, specialiștii anunță că este posibil ca în prima zi de Crăciun să avem și ninsoare.
Apa mării rămâne, în schimb, la fel de caldă ca până acum, în jur de 13 grade Celsius, notează ProTV