Un produs făcut la Botoșani este printre cele mai gustoase din România. Este vorba despre cașcavalul Rucăr, de la Five Continents, care a obținut premiul Gustul Ales 2024 la categoria ”Produse din lapte – cașcaval – tradițional realizat industrial”, în cadrul celei de-a 9-a ediție a concursului Gustul Ales – Concursul anual ”Ora de bun gust”.
La această competiție au fost prezentate cele mai gustoase produse alimentare fabricate în România.
Cașcavalul Rucăr se obține după o rețetă consacrată, prin metoda opăririi cașului, fiind fabricat din lapte de vacă din zona Moldovei, maturat și ambalat corespunzător, pentru a menține proprietățile fizice, chimice și organoleptice ale produsului, dându-i un gust și o aromă desăvârșite. Se poate consuma ca atare sau în diferite preparate de patiserie.
Cașcavalul, într-o formă echilibrată, conține proteine și grăsimi ușor asimilabile, aflate într-o proporție optimă, calciu ușor asimilabil, minerale și vitamine. Nutriționiștii recomandă consumarea cașcavalului de două sau trei ori pe săptămână, fie în diferite preparate, fie ca atare sau în salate și sandwich-uri. Este un produs cu valoare energetică bună pentru cei care doresc să aibă energie prin consumarea de cantități moderate de hrană, „ținând de foame”.
Five Continents Group Botoșani a înscris în competiția „Ora de bun gust – Premiile Gustul Ales 2024” patru produse alimentare românești de top: Brânza de vaci fără lactoză Five Continents, Cașcavalul Rucăr Five Continents, Cașcavalul mixt Plaiurile Moldovei și Smântâna cu 32% grăsime.