O fabrică din Botoșani care avea aproape 50 de angajați a intrat, de miercuri, în faliment, în baza unei decizii luate de Tribunalul Botoșani. Este vorba de societatea comercială Ciuri’s Zapateria SRL, care a fost înființată în anul 2019 și care deține o fabrică de încălțăminte în municipiul Dorohoi.
Falimentul a fost declarat după ce pe 30 ianuarie 2024, Ciuri’s Zapateria SRL a intrat în procedură de insolvență, la solicitarea fostului administrator Ciurariu Mariana.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor Publice, firma a avut în 2022 un număr mediu de 49 de angajați.
În același an, Ciuri’s Zapateria SRL a avut o cifră de afaceri de 1,9 milioane de lei și o pierdere de 247.355 lei.
Solutia pe scurt:
În temeiul art. 145 alin.1 lit.A c) raportat la art. 140 alin.5 din Legea 85/2014, dispune intrarea în faliment în procedură generală a debitoarei CIURI’S ZAPATERIA SRL. În temeiul art. 145 alin. 2 lit.b) din Legea 85/2014, desemnează în calitate de lichidator judiciar pe administratorul judiciar CII Nechita Petru, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64. În temeiul art. 145 alin. 2 lit.a) din Legea 85/2014, Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. În temeiul art. 86 alin.1 din Legea 85/2014, dispune notificarea băncilor la care are deschise conturi debitoarea, în sensul de a nu dispune de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar, sub sancţiunea amenzii judiciare prevăzută la art. 86 alin. 1 teza finală şi atragerii răspunderii pentru prejudiciul creat. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, la data de 18.11.2024. În temeiul art.146 alin. 1 din Legea 85/2014, dispune ca lichidatorul judiciar să notifice intrarea în faliment tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor/administratorul judiciar, prevăzută la art. 145 alin. 2 lit. e), ale căror creanţe s-au născut după data deschiderii procedurii, debitorului şi registrului unde debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor pentru admiterea creanţelor născute în cursul procedurii la 19.12.2024. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 09.01.2025, care va fi publicat de lichidatorul judiciar şi în buletinul procedurilor de insolvenţă. Contestaţiile la tabel vor trebui depuse la tribunal în 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar. Fixează termenul limită pentru întocmirea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 04.02.2025. În temeiul art. 151 din Legea nr.85/2014, dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Executorie. Cu drept de apel în 7 zile de la comunicarea realizată prin publicare în BPI. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor a soluţiei de către grefa instanţei, azi, 13.11.2024.
De vină sunt botoșănenii care numai cumpără papuci in fiecare lună. Pe vremuri așa era, când luai salariul…fugeai rpd la magazin să-ți cumperi o pereche nouă de pantofi/ sandale că cele vechi erau deja rupte. Așa de „bună” era încăltămintea făcută pe vremea lu’ Ceașcă😉
Acuma, încălțămintea se schimbă la 3 ani sau mai mult, eu am un vecin contabil cu chelie care poartă aceeași pereche de papuci de 10 ani de zile,zilnic,…mama lui spunea că dimineața găsește ciuperci „de rouă” crescute în interiorul incălțămintei!
Eu, cel puțin din punct de vedere științific aș pune sub semnul intrebării asemenea afirmație…dar mai știi ce
” organisme unicelulare/ pluricelulare” mai cresc la întuneric ? Omg 🤭