O situație care te pune pe gânduri. Cum a ajuns o fată de clasa a IX-a, din Botoșani, să fie tratată ca o străină și umilită de unii profesori

Foto: arhivaUn cunoscut cadru didactic din Botoșani a povestit drama prin care trece o familie din Botoșani, care a decis, după ani petrecuți în străinătate, să se întoarcă acasă, unde să trăiască alături de copiii lor, pe care i-au dat la școală aici.

Una dintre fetițe este în clasa a IV-a. A avut parte de o primire călduroasă în colectiv, mai ales datorită învățătoarei, care a tratat-o cu empatie și grijă și a ajutat-o să recupereze din materie. Văzând atitudinea doamnei învățătoare, copiii s-au comportat și ei la rândul lor frumos și au făcut-o pe noua colegă să se simtă bine primită în colectiv.

Nu de aceeași atitudine a avut parte și fata de clasa a IX-a. Refuzată de mai multe licee de top, a ajuns într-un final la un liceu, dar o mare parte dintre profesori a refuzat să își bată capul cu ei. Ba mai mult, unii chiar au umilit-o. Dacă profesorii au tratat-o așa, cu siguranță cu colegii de clasă i-a fost și mai greu.

Chiar zilele acestea am vorbit cu o mamă disperată. Au locuit în alta țară ani buni. S-au hotărât sa se întoarcă, chiar dacă acolo o duc foarte bine. Aici este acasă. Au două fetițe: una in clasa a noua și una in clasa a patra. Cea mică s-a integrat ușor pentru că a avut șansa să ajungă în clasa unei doamne învățătoare care i-a înțeles situația și o ajuta foarte mult. Cea mare? Nu a fost primită la liceele de top, a fost refuzată pentru că nu poate ( și nu vrea!) nimeni să o ajute să recupereze . Într-un final a fost primită la un liceu, dar ( din păcate! ) puțini profesori sunt dispuși să-i întindă o mână de ajutor. Unii chiar au umilit-o! Părinții își pun problema să împartă familia în două: tatăl să plece înapoi cu fetița mai mare că să termine acolo studiile și mama să rămână cu cea mică aici. Mama are de îngrijit și pe tatăl său grav bolnav. Ce situație dureroasă! O cunosc pe fetița mai mare.Este un copil bun și foarte sensibil. A rămas uimită de felul cum se comporta între ei colegii din clasă.  Vrem să se întoarcă românii acasă. Nu numai guvernanții sunt vinovați că lucrurile nu merg bine la noi. Fiecare dintre noi purtăm un sâmbure de vină! Omul sfințește locul!”, a povestit, pe pagina sa de socializare, Florentina Dănilă.

Urmareste-ne pe Google News

0 thoughts on “O situație care te pune pe gânduri. Cum a ajuns o fată de clasa a IX-a, din Botoșani, să fie tratată ca o străină și umilită de unii profesori

  1. Sigur, nici un elev nu trebuie marginalizat sau tratat cu indiferență, însă a înregistra un elev la un liceu ,,de top” când acesta știe doar să scrie și să citească nu ne pare a fi normal. Dacă această familie vine din Italia, atunci trebuie să știți că în această țară nu se face carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *