Medicul din Botoșani care a vindecat bolnavi pe care nu îi opera nimeni. „Au fost refuzați de toată lumea”

Genialul medic neurochirurg, originar din Botoșani, Leon Dănăilă, a vorbit recent, în cadrul unui interviu, pentru Teo Trandafir, despre pacienții pe care i-a pierdut pe masa de operație, dar și cum l-au ajutat aceștia să devină un specialist în domeniul său.

„Nu există om sau chirurg care să nu aibă pierderi a unor pacienți, datorită faptului că nu depind aceste pierderi de greșelile sau de activitatea chirurgului. Depinde și de materia pe care lucrezi. Eu am devenit mare neurochirurg datorită faptului că am operat bolnavi care au fost refuzați de toată lumea, de toți neurochirurgii. Am riscat și unii bolnavi dintre aceștia i-am pierdut, dar majoritatea i-am recuperat și au ieșit oameni pe care nimeni nu credea că poți să scoți ceva din ei”, a spus Leon Dănăilă.

A stat zi și noapte lângă bolnavi pentru a măsura tensiunea intracraniană pentru a se asigura că aceștia primesc îngrijirile medicale necesare astfel încât să își revină.

Născut la Darabani, Leon Dănăilă este medic specialist neurochirurg la Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare. Este membru titular al Academiei Române.

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO O mașină a luat foc pe un drum din județul Botoșani! Șoferul a sunat la 112

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *