Tânăr de 21 de ani prins cu un permis de conducere fals, de polițiștii de frontieră botoșăneni

Un tânăr de 21 de ani a fost prins cu un permis de conducere fals de polițiștii de frontieră botoșăneni. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț efectuează cercetări cu privire la un cetățean american, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fantezist, eliberat de o asociație a conducătorilor auto, fără a deține și un permis de conducere internațional.

În data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț– ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean SUA, în vârstă de 21 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Ucraina.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Tennessee – SUA și un permis de conducere internațional, eliberat de o asociație internațională a conducătorilor auto, având imprimate datele și fotografia sa.

„Colegii noștri au efectuat verificări specifice, în urma cărora s-a concluzionat că bărbatul nu este posesor al unui permis de conducere internațional, iar cel prezentat la control este un permis fantezist, care nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui permis de conducere internațional și nu îi acordă dreptul să conducă pe teritoriul României. Tânărul a declarat că plătește anual un abonament de 30 de dolari și în schimbul acestuia a obținut online așa zisul permis internațional”, anunță Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *