FOTO 12 botoșăneni care au lăsat saci cu moloz pe domeniul public s-au ales cu amenzi usturătoare

Un număr de  12 botoșăneni care au lăsat saci cu moloz pe domeniul public s-au ales cu amenzi usturătoare. În perioada 24.09.-15.10.2024, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului Botoșani au desfășurat activități specifice pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public/în coșurile stradale și a celor care desfășoară acte de comerț cu încălcarea prevederilor legale.

Punctual, s-a urmărit prevenirea și depistarea situațiilor în care deșeurile rezultate din construcții/activități de renovare a locuințelor sunt depozitate pe spațiul verde/trotuare/alei de acces. Astfel, în zonele Parcul Tineretului, str. Vîrnav, str. Gen. Gheorghe Avramescu, str. Curcubeului, str. Trandafirilor s-au constatat 12 situații în care cetățenii au lăsat pe domeniul public saci cu moloz și deșeuri rezultate din activitățile de renovare, creând un aspect insalubru orașului.

„În conformitate cu prevederile art. 76, alin. 2 lit. a din H.C.L. nr. 130/2020 – Regulamentul de organizare și funcționare al serviciului public de salubrizare din municipiul Botoșani, au fost aplicate 14sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 4000 lei și a fost dispusă măsura igienizării zonelor afectate de depozitarea neconformă a deșeurilor.Potrivit articolului mai sus menționat constituie contravenție abandonarea sau depozitarea deşeurilor menajere şi stradale, a molozului şi a ambalajelor pe spaţiile verzi, căile de comunicaţie, în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate și se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1.500 lei”, anunță Poliția Locală.

 

Google New Urmareste-ne pe Google News

Mame din Botoșani, care au luat indemnizații cu acte false, puse să dea banii înapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *