Au început să fie validate mandatele noilor aleși locali. Când vor avea loc ceremoniile de învestire la Consiliul Județean, respectiv la primăriile Botoșani și Dorohoi

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a anunțat, astăzi, că au început să fie validate mandatele noilor aleși locali de către Judecătorie. Până la această dată s-au primit mandatele pentru consilierii locali din 21 de comune precum și pentru 55 de primari.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, ceremonia de învestire la Consiliul Județean Botoșani va avea loc pe 28 octombrie, iar la primăriile Botoșani și Dorohoi pe 27 octombrie.

Este un termen de comunicare a hotărârilor de validare a mandatelor consilierilor locali de 20 de zile. Termenul expiră pe 21 octombrie 2024. Este vorba de mandatele consilierilor locali și mandatele primarilor. Până acum am primit pentru consilieri locali, de la Judecătorie, din 21 de comune, respectiv pentru consilierii locali din cadrul UAT urilor Stefănești, Vorniceni, Stăuceni, Bucecea, Dângeni, Bălușeni, Manoleasa, Mihai Eminescu, Stanta Mare, Botoșani, Săveni, Călărași, Concești, Corni, Gorbănești, Mileanca, Sulița, Știubieni, Trușești, Tudora și Vorona, Pentru primarii care vor depune jumărântul în fața prefectului și a reprezentanților Instituției Prefectului am primit validarea mandatului pentru un număr de 55 primari, cu excepția primarului de la Coșula, care a decedat și teoretic ar trebui să solicităm de la Guvern organizarea de noi alegeri”, a precizat Dan Nechifor.

Termenul de depunere a jurământului pentru primari este 27 octombrie.

Avem un singur caz în care cei patru ani de mandat se încheie după data de 27 octombrie. Este vorba de comuna Adășeni, care a depus jurământul în anul 2020, pe 12 noiembrie. Pentru toți ceilalți, zilele în care se vor organiza ceremoniile de învestire și de constituire a consiliilor locale vor fi începând cu 21 octombrie și sunt programări până pe 27 octombrie”, a adăugat prefectul județului Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *