FOTO Consiliul Județean a semnat un contract pentru livrarea a 18 noi microbuze electrice școlare. Vezi în ce localități vor ajunge!

Consiliul Județean (CJ) Botoșani a semnat un contract, miercuri, pentru livrarea a 18 noi microbuze electrice școlare. Potrivit președintelui CJ în exercițiu, Doina Federovici, este vorba despre un contract de 19,4 milioane de lei, echivalentul a 4 milioane de euro. Valoarea include și TVA. Termenul contractual de livrare este de 12 luni. Cele 18 de microbuze vor deservi școlile din comunele: Școala Specială „Sfântul Stelian” Botoșani și Școala Specială „Ion Pillat” Dorohoi și 16 școli din: Darabani, Săveni, Bălușeni, Cordăreni, Corlăteni, Curtești, Frumușica, Hudești, Ibănești, Manoleasa, Mileanca, Mitoc, Românești, Suharău, Șendriceni și Vlăsinești.

Potrivit Doinei Federovici, până la sfârșitul acestei luni, va ajunge la Botoșani o primă tranșă de microbuze electrice școlare din primele 26 achiziționate din PNRR. În paralel se desfășoară procedura de achiziționare a încă 10 microbuze electrice din economiile făcute în cadrul primei licitații.

„Am bucuria să vă anunț că astăzi semnăm contractul pentru achiziția de microbuze școlare hibride pentru care am obținut o finanțare importantă din Fondul pentru Mediu. Suntem și de această dată primul consiliu județean din țară care reușește să semneze contractul de livrare de microbuze școlare hibride achiziționate din finanțarea AFM. Odată ce am semnat contractul vrem să fim și printre primele județe în care să fie livrate microbuzele, motiv pentru care îi rugăm pe domnii care reprezintă firma DMV AVIATECH, aici de față, să promită în fața domnilor primari care conduc comunele ce vor beneficia de noile microbuze, că vor face tot ceea ce ține de ei pentru ca acestea să fie livrate în termenul cel mai scurt, astfel încât copiii să poată beneficia de ele”, a spus Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *