Ample acțiuni ale polițiștilor de la imigrări, la Botoșani. Ce nereguli au găsit oamenii legii!

În perioada 3 – 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat patru acțiuni în Județul Botoșani, dintre care trei au fost efectuate cu forțe proprii, iar una în cooperare cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Botoșani, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani.

Activitățile au avut ca scop prevenirea migrației ilegale, combaterea muncii nedeclarate a străinilor și prevenirea traficului de persoane.

Astfel, pe 3 octombrie 2024, în cadrul unui control cu forțe proprii, desfășurat în municipiul Botoșani, polițiștii de imigrări au identificat doi cetățeni din Argentina, al căror drept de ședere era expirat. Unuia dintre aceștia i s-a emis o decizie de returnare, cu un termen de plecare voluntară de 15 zile, iar acesta a părăsit deja teritoriul României. Cel de-al doilea a fost îndrumat către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

Pe 4 octombrie, în urma unui alt control cu forțe proprii în municipiul Botoșani, a fost identificată o femeie, cetățean al Republicii Moldova cu dreptul de ședere expirat.

Întrucât în cazul persoanei în cauză este interzisă returnarea (căsătorită cu cetățean român),  a depus cerere de prelungire a dreptului de ședere.

Față de persoana în cauză, polițiștii de imigrări au luat măsura sancționării contravenționale cu avertisment.

Pe 8 octombrie a aviut loc un nou control cu forțe proprii, efectuat în municipiul Botoșani, a dus la identificarea unui alt cetățean moldovean al cărui drept de ședere era expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu 800 de și a depus ulterior cerere pentru prelungirea șederii fiind membru de familie al unui cetățean român.

Pe 11 octombrie, o acțiune în cooperare a avut loc pe raza Județului Botoșani, vizând două societăți comerciale – una cu profil agricol și alta cu profil de alimentație publică.

În cadrul acțiunilor 26 de străini din Bangladesh, Nepal, Sri Lanka și Egipt, angajați ai celor două firme, au fost verificați de polițiștii de imigrări în aplicația eDAC.

Nu au fost identificați străini în ședere ilegală. Administratorul uneia dintre societățile comerciale a fost invitat la sediul Biroului pentru Imigrări Botoșani pentru continuarea verificărilor.

La această acțiune au participat, alături de polițiștii de imigrări, polițiști din cadrul SCCO Botoșani, ANITP și reprezentanți ai ITM Botoșani.

Aceste acțiuni fac parte din eforturile continue ale Inspectoratului General pentru Imigrări de a preveni și combate migrația ilegală, munca nedeclarată și traficul de persoane, contribuind astfel la menținerea ordinii și siguranței publice, informeaza printr-un comunicat Inspectoratul de POliție Județean.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *