FOTO „De la risc la reziliență: copii protejați, comunitate sigură”, activitate a pompierilor în zonele aglomerate din Botoșani și Dorohoi

„De la risc la reziliență: copii protejați, comunitate sigură” sub acest slogan s-au desfășurat, pentru a treia zi consecutiv, activități de informare și educare preventivă, în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor.

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență generate de fenomenele meteo perioculoase, dar și măsurile ce trebuie adoptate pentru a fi protejați în astfel de cazuri.

Un accent deosebit s-a pus pe implicarea copiilor și a tinerilor pentru comunități mai reziliente la dezastre, aceasta fiind tema propusă, anul acesta, de Organizația Națiunilor Unite.

Pompierii le-au prezentat tuturor broșura “De la risc la reziliență: copii protejați, comunitate sigură”, care oferă informații despre importanța protejării în fața dezastrelor, dar și materiale dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani, respectiv “Supraviețuitorii la cutremur, la incendii și la inundații”.

Tot astăzi, între orele 10:00 – 14:00, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Flămânzi, Darabani, Trușești și Coțușca și-au deschis porțile pentru toți cei care au dorit să afle cu ce se ocupă salvatorii militari.
Pompierii le-au arătat autospecialele pe care le folosesc pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol și le-au vorbit despre comportamentul în cazul producerii unui cutremur sau a unui incendiu.

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor este marcată, în fiecare an, pe 13 octombrie, cu scopul de a crește conștientizarea și de a promova acțiuni în vederea reducerii impactului hazardelor naturale, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *