Cât vor plăti botoșănenii pentru căldura de la Modern Calor, în iarna ce urmează. Prețul propus de producător

Producătorul de energie termică, societatea comercială Modern Calor, a stabilit noile tarife pentru energia termică livrată populației în iarna care urmează. Potrivit calculelor făcute de specialiștii de la societatea de termoficare, costul încălzirii va scădea de la 312,4 lei/gigacalorie, cât este în prezent, la 206,4 lei/ gigacalorie.

„Reducerea de 106 lei/Gcal., ca urmare a investițiilor făcute pe partea de distribuție de către proprietari, se va simți atât în reducerea prețului de facturare (50%) cât și reducerea subvenției (50%). Astfel propunem ca prețul de facturare către populația racordată la sistemul de transport să fie  de 259,4 lei/Gcal., fără TVA și subvenția de 109,63 lei/Gcal, fără TVA din prețul actual
al energiei termice”, se arată într-un proiect de hotărâre privind aprobarea prețurilor locale ale energiei termice facturate populației de către Modern Calor.

Pentru populația racordată direct la rețeaua de transport prețul total va fi de 369,03 lei/Gcal. până la data de 1 noiembrie când va fi emisă o nouă Dispoziție A.N.R.E. privind prețul de producere. Prețul de facturare pentru cei racordați direct la rețeaua de transport se va aplica la blocurile din strada Războieni nr. 2, 4, 5 municipiul Botoșani, unde investitorii au racordat aceste blocuri direct la rețeaua de transport prin achiziția și montarea a 2 module termice și realizarea rețelelor de distribuție.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *