Bani din bugetul județului pentru mai multe biserici din Botoșani. Care sunt acestea și sumele acordate!

turla biserica, stiri, botosani, cruceMai multe biserici din județul Botoșani primesc bani de la Consiliul Județean pentru diferite lucrări. Consilierii județeni au aprobat, joi, acordarea din bugetul propriu județean a sumei de 1.000.000 lei în anul 2024, ca sprijin financiar pentru unitățile de cult din județul Botoșani, aparținând cultelor religioase recunoscute în România.

Este vorba de cinci biserici din județ, precum și de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor care a solicitat nu mai puțin de 2,9 milioane lei pentru continuarea lucrărilor la „Înființare Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice” în localitatea Miorcani, suma aprobată fiind de 150.000 lei.

Parohia „Izvorul Tămăduirii”, sat Agafton, comuna Curtești, județul Botoșani a solicitat fonduri pentru continuare lucrări pictură, respectiv 341.082 lei, iar suma acordată este de 100.000 lei, în timp ce Parohia „Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, sat Costești, comuna Răchiți, județul Botoșani a solicitat 150.086 lei pentru lucrări de reparații la acoperișul bisericii, suma primită fiind de 100.000 lei.

Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni”, municipiul Botoșani, a cerut 190.000 lei pentru lucrări de proiectare biserica parohială fazele P.U.D., D.T.A.C., P.T.și a primit din bugetul județului 150.000 lei, iar Parohia „Sf.Ap.Petru și Pavel” din municipiul Botoșani, a solicitat 3,6 milioane lei pentru continuare lucrări construcție biserica parohială  și a primit 250.000 lei. De asemenea, Parohia „Sf.M.Mc.Varvara”, localitatea Dragalina, comuna Hlipiceni, a solicitat aproape 870.000 lei pentru continuare lucrări construcție biserica parohială și a primit 250.000 lei.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *