FOTO! Pompierii botoșăneni, activități de informare și educare preventivă în mai multe școli din județ

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 Baranca, Școala Gimnazială nr. 2 Miorcani și Liceul Tehnologic Coțușca.

Acțiunile au fost organziate în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, având ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța pregătirii și a educației preventive, astfel încât viața oamenilor să nu fie pusă în pericol.
Atât copiii, cât și adulții au învățat ce trebuie să facă în cazul producerii unor inundații, cutremure sau alunecări de teren. Totodată, aceștia au fost angrenați și în exerciții de evacuare, fiind simulați toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unor astfel de evenimente.

Coordonatorul SMURD a organizat o lecție de prim ajutor, la Liceul Tehnologic Coțușca. Elevii s-au arătat interesați de cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor.

Aceștia au aflat că indiferent de vârstă, trebuie să știe cum să reacționeze atunci când o persoană dragă se simte rău și devine inconștientă, primul pas fiind chiar apelarea numărului unic de urgență 112. Elevii au știut că, uneori, viața unei persoane poate depinde de momentul în care se intervine, de rapiditatea cu care se cere ajutor și de informațiile transmise serviciilor de urgență.

Ei au adresat întrebări referitoare la cazurile în care este necesară efectuarea manevrelor de resuscitare, durata acestora și modul în care trebuie realizate. Coordonatorul SMURD le-a arătat elevilor cum să execute corect manevrele de resuscitare, iar aceștia au avut posibilitatea de a le exersa, activitatea fiind interactivă.
La final, elevilor le-a fost prezentată broșura „De la risc la reziliență: copii protejați, comunitate sigură”, platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *