FOTO Amendă de 50.000 lei pentru o primărie din Botoșani. Vezi motivul!

O primărie din județul Botoșani a fost amendată cu 50.000 lei de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani din cauza gunoaielor. Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu, eliminarea, deţinerea, păstrarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate în acest scop sunt interzise conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Pe raza comunei Ripiceni au fost găsite deșeuri aruncate pe câmp, la marginea unui drum, iar unitatea administrativ teritorială a fost amendată.

„Fapta constatată de comisarii de mediu din cadrul Garda de Mediu Botoșani în data de 07.10.2024 a fost sancționată conform prevederilor legale cu amendă de 50.000 lei. Totodată pentru neasigurarea colectării separate cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă unitatea administrativ teritorială a fost sancționată cu avestisment. S-au impus măsuri cu termen pentru salubrizarea zonelor pe care s-au identificat eliminarea deseurilor în amestec, precum și pentru remedierea altor neconformități constatate”, precizează Garda de Mediu.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *