Peste 500 de străini muncesc la Botoșani din țări precum Republica Moldova, Nepal, China, SUA sau Franța. Ce salarii primesc

În timp ce botoșănenii iau calea străinătății pentru a-și găsi locuri de muncă mai bine plătite peste hotare, sunt sute de persoane cu cetățenie străină care aleg să lucreze în județul nostru.  Peste 500 de străini muncesc în județul Botoșani în domenii precum confecții, construcții, comerț sau în hotele și restaurante.

Astfel, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani au precizat, pentru BotosaniNews.ro, că din cei 535 de străini care activau cu contracte de muncă la sfârșitul lunii august, cei mai mulți, respectiv 154 lucrează în industria prelucrătoare, 108 în construcții, 73 în hoteluri și restaurante, 62 în comerț cu amănunțul, repararea autovehiculelor, 42 în transport și depozitare, 25 în agricultură, pescuit, silvicultură, 21 în sănătate și asistență socială.

Salariile pornesc de la 3400 lei și ajung la aproximativ 42.ooo lei

De menționat este că sunt șase persoane care lucrează în învățământ, trei în tranzacții imobiliare, iar restul în alte categorii. Salariul minim brut cu care este plătit un străin în județul Botoșani este de 3436 lei, iar maxim 42.850 lei.

Cei mai mulți sunt din Republica Moldova, Sri Lanka, Nepal, Bangladesh,Ucraina, Turcia, Italia, Pakistan, China. Dar sunt și câte două trei persoane din Germania, SUA, Franța, Polonia, Portugalia, India, Iordania, Tunisia, Argentina, Camerun, Danemarca, Irlanda, Nigeria și altele.

„Menţionăm că nu fac obiectul declarării în registru unele categorii de lucrători, care sunt, însă, evidenţiate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cum ar fi: funcţionarii publici, militarii, personalul din justiţie etc.”, ne-au precizat inspectorii muncii.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *