Botoșănenii vor putea ajunge la Suceava și cu trenul cadențat. Municipiul Botoșani, inclus într-un proiect de peste 15 milioane de lei al AFR

Botoșănenii vor putea ajunge la Suceava și cu trenul cadențat, anunță primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Municipiul Botoșani a fost inclus în proiectul de 15,91 milioane de lei al Autorității Feroviare din România (AFR) care vizează introducerea trenurilor de mers cadențat în jurul marilor orașe din țară.

Pentru județ, proiectul prevede dezvoltarea infrastructurii feroviare între Botoșani și Suceava, respectiv Botoșani – Bucecea și înființarea unor curse cu trenul cadențat, cu o frecvență care va respecta cererea.

„Președintele AFR, Ștefan Roșeanu, a văzut gările din Botoșani și Bucecea și starea infrastructurii feroviare, când au fost preluate primele date privind traficul de călători. Proiectul a fost lansat în licitație publică iar acum este în etapa evaluării ofertelor. Durata de implementare este de 24 de luni”, precizează Cosmin Andrei.

 

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *