Ce poti face intr-un city-break in Madrid

Madrid, capitala Spaniei, este un oras modern si plin de viata, care abunda de obiective turistice si locuri ce merita vizitate.

Desi deseori pare ca Barcelona ar fi in topurile oraselor din Spania, capitala tarii nu se lasa deloc mai prejos.

Cu o multitudine de muzee, monumente si alte atractii culturale, la care se adauga arhitectura spectaculoasa si gastronomia specifica, Madrid poate fi o destinatie cel putin interesanta pentru un city-break reusit.

Iata ce obiective turistice sa vizitezi intr-un city-break in Madrid:

1. Palacio Real

Unul dintre cele mai renumite obiective turistice din Madrid este Palacio Real. Se poate spune despre acesta ca reprezinta, in mare masura, versiunea spaniola a Palatului Versailles din Paris.

Acest lucru se datoreaza faptului ca ambele palate impresioneaza prin gradinile luxuriante si prin incaperile grandioase si opulente.

Palacio Real a fost construit in secolul al XVI-lea, in stil neoclasic. In prezent este resedinta regala, dar si singura resedinta a Ceremoniilor de Stat.

2. Muzeul Prado

Orice turist ajuns in Madrid viziteaza Muzeul Prado, simbol al Madridului, recunoscut la nivel international. Aceasta capodopera arhitecturala ascunde dupa zidurile sale o colectie impresionanta de peste 5000 de tablouri.

Acestea dateaza din secolul XIV si pana la inceputul secolului XIX.

Majoritatea vizitatorilor considera ca este aproape imposibil de vizitat intreg muzeul intr-o singura zi, insa contra-cost exista un ghid audio al celor mai importante 50 de exponate, ceea ce face ca vizita sa fie cat mai eficienta.

3. Muzeul National de Arta Contemporana – Reina Sofia

Inaugurat de Regina Sofia in anul 1986, Muzeul National de Arta Contemporana este locul in care se omagiaza arta avangardista spaniola.

Intins pe o suprafata de aproape 40.000 de metri patrati, Muzeul National de Arta Contemporana pare ca se aseamana destul de mult cu Centrul Pompidou din Paris. In interiorul muzeului se regasesc operele unora dintre cei mai cunoscuti artisti spanioli, precum Salvador Dali, Juan Miro sau Pablo Picasso.

4. Muzeul National de Arheologie

Al doilea cel mai mare muzeul din Madrid, dupa Muzeul Prado, este Muzeul National de Arheologie. Acesta a fost infiintat de catre Regina Isabela a II-a, in anul 1867.

Muzeul National de Arheologie gazduieste colectii impresionante de exponate arheologice care dateaza din vremurile preistorice.

Aici este locul ideal in care iubitorii de istorie pot face o calatorie in timp, admirand mumii egiptene, obiecte de arheologie islamica, obiecte artistice hispano-romane si celebra ceramica Mudejar.

5. Plaza Mayor

Un obiectiv turistic emblematic pentru Madrid este Plaza Mayor, construita in secolul XVI, de catre Filip al III-lea. In acele vremuri, Plaza Mayor avea un rol deosebit de important, fiind locul unde se luau decizii cu privire la proclamarea unui rege sau canonizarea sfintilor.

De asemenea, tot aici aveau loc cunoscutele lupte cu tauri, spectacole teatrale sau muzicale.

In prezent, Plaza Mayor se bucura de aceeasi popularitate din trecut, gazduind in permanenta cate un eveniment, fie ca este vorba de activitati muzicale, folclorice, teatrale sau sportive.

6. Parcul Buen Retiro

Parcul Buen Retiro se regaseste printre cele mai importante obiective turistice din Madrid, fiind considerat locul ideal de relaxare in aer liber.

Instins pe o suprafata impresionanta de 120 de hectare, Buen Retiro a fost amenajat in anul 1632, de regele Filip al XVI-lea.

De atunci si pana in zilele noastre, Parcul Buen Retiro emana eleganta. Plimbandu-te pe aleile parcului poti admira Rosaleda, o incantatoare gradina de trandafiri.

Totodata, traseele bine delimitate de spatiul verde pe care madrilenii adora sa se relaxeze, iti vor scoate in cale celebrele fantani din parc, El Angel Caido sau Los Galapagos.

7. Gran Via

Un fel de Broadway al Madridului, Gran Via este renumitul bulevard care strabate intregul centru al Madridului.

Se mai spune despre Gran Via ca este „strada care nu doarme niciodata” si asta pentru ca in orice moment al zilei ai trece pe aici, bulevardul este arhiplin, dar si viata de noapte isi face simtita prezenta.

De-a lungul bulevardului Gran Via vei gasi o multime de restaurante, sute de magazine si nenumarate sedii de firme.

8. Stadionul Santiago Bernabéu

Unii turisti, iubitori de fotbal, viziteaza Madridul doar pentru a ajunge pe faimosul stadion Santiago Bernabéu.

Stadionul a fost inaugurat in anul 1947, insa abia 8 ani mai tarziu, in 1955, a preluat numele celebrului Santiago Bernabéu, cel care a pus echipa Real Madrid pe harta fotbalului din intreaga lume.

Arena Santiago Bernabéu are o capacitate impresionanta de 81.044 de locuri si de-a lungul timpului a gazduit importante partide de fotbal, precum Cupa Mondiala, in anul 1982.

In lista de mai sus am inclus o mica parte a obiectivelor turistice din Madrid, care pot fi vazute intr-o vizita scurta a orasului.

Totusi, daca vrei sa calatoresti in Madrid vara, tine cont de un aspect important: zilele caniculare, carora turistii straini cu greu reusesc sa le faca fata.

Din acest motiv, recomand sa iti planifici city-break-ul in lunile de primavara si de toamna, cand vremea este ideala pentru a cutreiera orasul.

Vrei sa gasesti si alte obiective turistice din Romania, Europa sau chiar si de pe alte continete? Iti recomand sa vizitezi site-ul Xplorer.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *