Profesor din Botoșani, premiat la un festival național de prestigiu

Un profesor din Botoșani a obținut marele premiu al unui Festival Național de Poezie de prestigiu. Gabriel Alexe, un profesor de matematică din Botoșani a obținut Marele Premiu pentru cea mai bună carte de poezie a anului 2023 la prestigiosul Festival Național de Poezie ,,Nicolae Labiș”.

A 56 -a ediție a acestui eveniment a avut loc în perioada 4-5 octombrie a.c., la Suceava, Fălticeni și Mălini. Gabriel Alexe, cu „Esența mașinii” (Botoșani), a obținut marele premiu la secțiunea „Carte de poezie tipărită în anul 2023“.

La secţiunea „Carte de poezie tipărită” au obţinut premii Gabriel Alexe – „Esenţa maşinii”, Ligia Keşişian – „Anul tigrului de apă” şi Savu Popa – „De-a v-aţi ascunselea cu poezia”.

La secţiunea „Poezii nepublicate şi netrimise la alte festivaluri de poezie din ţară”, Marele premiu „Nicolae Labiş” al ediţiei din acest an a fost obţinut de Alexia Plăcintă, absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, fostă şefă a Casei de Poezie Light of Ink.

Alte premii, la aceeaşi secţiune, au fost obţinute de Iasmina Rupea, Amina Rusu (Timişoara) – premiul I, Lavinia Ienceanu (Suceava) – premiul II, Adela Şulea (Suceava) – premiul III, Amalia Mayer (Fălticeni) menţiune specială I, Andreea Duduman (Suceava) – menţiune specială II şi premiul revistei băcăuane „Ateneu”. Premiul Carmen Veronica Steiciuc a fost obţinut de Elena Teodora Sterpu din Iaşi. Tot din Iaşi o menţiune specială III a fost conferită Elenei Puruşniuc, iar premiul revistei „Alecart” a fost înmânat Teodorei Barbu din Suceava.

Juriul a fost format din Cassian Maria Spiridon (Iași) – președinte, Adrian Dinu Rachieru (Timișoara), Vasile Spiridon (Bacău), Mircea A. Diaconu (Suceava), Simona Modreanu (Iași), Nichita Danilov (Iași), Viorica Petrovici (Suceava), Ioan Manole (Suceava) – secretar.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *