Vremea se schimbă radical în România după ploile din weekend

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat, la Antena 3 CNN, o schimbare semnificativă a regimului termic în România, după ploile abundente din weekend, pentru care ANN a emis o avertizare cod galben.

„De la ora 15:00 a zilei de sâmbătă a intrat în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben. Pentru zona Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, dar și sud-vestul Transilvaniei, inclusiv municipiul București, vorbim, până duminică la ora 12, de averse care pot avea caracter torențial. Pe secvențe scurte de timp, se pot cumula valori de 20-30 litri pe metrul pătrat, iar izolat, peste 40-50 de litri pe metrul pătrat. În același timp, până luni dimineață va fi în vigoare și o informare meteorologică, pentru că dacă astăzi contăm pe ploi în majoritate a regiunilor, mâine în noaptea de duminică spre luni precipitațiile se vor înregistra cu precădere în partea de est a țării.

Din punct de vedere termic, astăzi mai contăm pe valori de până la 26 – 27 de grade Celsius în partea de sud-est a țării, în timp ce în regiunile intracarpatice, deja, temperaturile vor coborî până la 16-18 grade Celsius,cel mult.

De duminică și luni, însă, scăderea regimului de temperaturi va fi de interes în întreaga țară, cu cel mult 10 până la 21 de grade Celsius.

Dar de la mijlocul săptămânii viitoare, mai precis de miercuri, vom atinge, din nou, pragul unei zile de vară, pentru că maximele se vor situa între 10 și 26 – 27 de grade Celsius către finalul săptămânii”, a precizat Elena Mateescu, potrivit Antena 3 CNN

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *